Chemische reiniging

Een efficiëntere productie begint bij een constante kleurkracht

Dagelijkse reiniging is van cruciaal belang gezien de huidige normen voor drukinkten en het gebruik van steeds fijnere rasterwalsen. Om een gestandaardiseerde overdracht in volume te garanderen, is
het noodzakelijk om bij elke kleurwisseling te reinigen.

Deze reiniging kan dagelijks handmatig worden uitgevoerd met behulp van een automatisch doseersysteem óf periodiek plaatsvinden.

Periodieke reiniging
chemische reiniging

Handmatige reiniging

Bij handmatige reiniging zet de medewerker na elke kleurwisseling een emmer reinigingsmiddel aan de pomp en laat deze minimaal drie minuten circuleren.

Daarna voert hij het normale wasprogramma uit om zo het reinigingsmiddel eruit te spoelen en/of twee minuten door te spoelen met schoon water als het wasprogramma niet aanwezig is.

Voor handmatige reiniging heeft Grafilox verschillende reinigingsmiddelen in het assortiment.

Periodieke reiniging

Periodieke reiniging is essentieel, omdat er geen reinigingssysteem bestaat dat 100% reinigt. Het is daarom noodzakelijk om regelmatig een periodieke reiniging uit te voeren. Bijvoorbeeld twee keer per week voor gebruikte rasterwalsen.

Dit kan worden gedaan door gebruik te maken van Grafilox Anilox Cold. Deze wordt gemengd in een verhouding van 1 op 4 met water en direct aan de pomp toegevoegd tijdens het drukproces.

De oplossing circuleert vervolgens minimaal 30 minuten tot maximaal 1 uur als normale drukinkt, waardoor een grondige reiniging wordt uitgevoerd.